vrijdag 23 mei 2008

Donna redt de polonaise



De voorbije dagen was er heel wat te doen om het initiatief van ene Kris Peters om de polonaise weer in ere te herstellen. Vandaag maakte Donna bekend dat Kris Peters eigenlijk Dave Peters heet en dat zijn actie 'red de polonaise' kadert in de Happy Work Week die Donna van 26 tot 30 mei organiseert. Die week wil Donna alle werkende mensen in de watten leggen, onder meer met de Happy 1000, een hitparade met de 1000 leukste liedjes voor op het werk. Tijdens de finale van de Happy 1000 wil Dave Peters samen met bedrijven 'de langste polonaise op het werk' realiseren.

Duizenden mensen zagen de voorbije week op enkele bruggen boven de Vlaamse autosnelwegen, en in de stations van o.a. Antwerpen, Gent, Hasselt en Leuven een aantal prettig gestoorde mensen de polonaise dansen. Onder het motto 'Red de polonaise' wilden zij een geweldige, maar stilaan verloren gaande traditie in ere herstellen. De polonaise is een vrolijke dans voor feestelijke gelegenheden waarbij mensen in een lange rij achter elkaar hossen, met minstens één hand op de schouder van de voorganger en de andere hand op een plek naar keuze.



Initiatiefnemer Kris Peters lichtte de actie ook toe op zijn blog www.red-de-polonaise.be. De actie werd massaal opgemerkt en de sms’jes stroomden dan ook toe op de blog én op de redacties van verschillende radiostations. Studio Brussel besteedde ruim aandacht aan de actie en Wim Oosterlinck van Q-Music belde in zijn uitzending met Kris Peters voor uitleg bij zijn opmerkelijke initiatief.

Kris Peters = Dave Peters

Vandaag maakte Donna bekend dat Kris Peters in het echte leven Dave Peters heet en dat de actie ‘Red de polonaise’ kadert in de speciale Happy Work Week van Radio Donna. Een belangrijk onderdeel van de Happy Work Week is de Happy 1000: een hitparade van vrolijke platen die je energie geven terwijl je werkt. De Happy 1000 werd samengesteld door de luisteraars van Donna en wordt uitgezonden van maandag 26 tot vrijdag 30 mei.

In die periode gaat Dave Peters ook op zoek naar bedrijven die mee willen doen aan de 'Red de polonaise'-actie en die willen proberen om met de collega’s de langste polonaise op de werkvloer te organiseren. Op vrijdag 30 mei presenteert Dave Peters samen met Sofie Van Moll van 15 tot 19u de finale van de Happy 1000 live vanuit één van die bedrijven.

Inschrijven voor de actie kan vanaf maandag via www.donna.be. Daar staat ook alle informatie over de actie en kan je herbeluisteren hoe de identiteit van Kris Peters werd onthuld. Die naam is overigens een samensmelting van Kris Luyten (sidekick) en Dave Peters (presentator). Al bestaan er ook andere Krissen Peters in Vlaanderen uiteraard.

De Happy 1000 wordt gepresenteerd door duo’s: David Van Ooteghem & Evy Gruyaert (6-10u), Ann Reymen & Tom De Cock (10-15u) en Dave Peters & Sofie Van Moll (ma-do 15-20u, vrijdag 15-19u).

12 reacties:

Op 23 mei 2008 om 16:02 , Anonymous Anoniem zei...

smile, je staat op geenstijl !!

 
Op 23 mei 2008 om 16:04 , Anonymous Anoniem zei...

Ga eens dood!

 
Op 23 mei 2008 om 16:11 , Anonymous Anoniem zei...

"De lage landen hebben over het algemeen een mooie cultuur, maar er zijn uitzonderingsgevallen. De polonaise mag toch wel beschouwd worden als een dieptepunt. Gelukkig wordt de Nederlands-Belgische linedance nog amper uitgevoerd. Toch heeft een Belg het in zijn domme hoofd gehaald om een reddingsactie voor de polonaise op te zetten.

Hossen

Kris Peters uit Geel ronselt Vlamingen die hij op drukke punten zoals stations en bruggen polonaise wil laten lopen. Peters vindt hossen namelijk de “mooiste gezamenlijke dans ter wereld”. Gisteren terroriseerde hij al de stations Antwerpen en Hasselt, en voor volgende week staan nieuwe acties gepland.

Als u uw afkeuring over de reddingsactie wilt uitspreken, kunt u uw reactie kwijt op de blog van Peters"


Wat anoniem @ 16:04 al zei..

 
Op 23 mei 2008 om 16:11 , Anonymous Anoniem zei...

Met die mevrouw in het beige truitje zou ik ook wel eens een polonaise willen lopen

 
Op 23 mei 2008 om 16:12 , Anonymous Anoniem zei...

tis een schande

 
Op 23 mei 2008 om 16:20 , Anonymous Anoniem zei...

@ daan
dat is donna, die kan veel beter polonaise liggen.

 
Op 23 mei 2008 om 17:12 , Anonymous Anoniem zei...

polonaise + smoes om een vrouw aan haar borsten te zitten.
het is dus zeer sexisties

 
Op 23 mei 2008 om 18:23 , Anonymous Anoniem zei...

pleur alsjeblieft op een gruwelijke manier doodt en zet het filmpje dan in de dumpert.
boerenranddebiel die je bent.

 
Op 24 mei 2008 om 10:19 , Anonymous Anoniem zei...

Man man man, wet een flauwe reacties hier toch allemaal!! Doe es wat vrolijker! Als jij persoonlijk de polonaise nu niet zo super leuk vind, tjah, dan hoef je dat niet te doen. Maar als er mensen zijn die dat leuk vinden, laat ze het dan toch ook gewoon doen! Als je het tegenwoordig hoort hoeveel zinloos geweld en relletjes er zijn zou je moeten blij zijn dat er toch nog mensen zijn die ook voor vrolijke dingen bijeen komen. Of dat nu de polonaise is of iets anders, kan me niet schelen maar het is tenminste iets waarbij mensen samen plezier maken. En in een maatschappij zo verzuurd als onze hedendaagse kan dat zeker en vast geen kwaad!!!

Een vrolijke dag nog allemaal, en durf gerust ook eens te lachen en iets grappigs te doen vandaag!!

 
Op 24 mei 2008 om 13:59 , Anonymous Anoniem zei...

yooo deavke
gewoon een pracht inisiatief!
verlang al naar de donna happy top 1000!

enoja dat gsm nummer (0471 468 032)
is da echt van dave?
*denk van nie ma kan et toch eens vragen hé*

 
Op 28 mei 2008 om 22:42 , Anonymous Anoniem zei...

Scouts en Gidsen Nijlen organiseert op zondag 22 mei een wereldrecordpoging polonaise dansen. Dus iedereen die zich geroepen voelt om het wereldrecord mee te breken is van harte welkom vanaf 15 uur.

 
Op 28 mei 2008 om 22:42 , Anonymous Anoniem zei...

Sorry het is 22 juni

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage